Benissa posa en marxa el programa En Moviment: una iniciativa que unix la salut i l'esport per a majors de 60 anys

L'Ajuntament de Benissa en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat, la Conselleria de Cultura i Esport i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han posat en marxa el programa En Moviment per a la prescripció d'activitat i exercici físic orientat a la salut des del centre d'Atenció Primària. 

Per a dur a terme el programa, Benissa ha creat recentment la Unitat d'Activitat i Exercici Físic (UAEF) de Benissa que està formada per Adrián Cabrera (regidor d'Esports), Raquel Oltra (regidora de Sanitat), Anabel Capó (preparat física del programa En Moviment), Pere Tent (Tècnic d'Esports de l'Ajuntament de Benissa), Maria Victoria Pino (coordinadora d'Infermeria del Centre de Salut de Benissa), Oscar Morell (coordinador mèdic del Centre de Salut de Benissa) i Silvia Méjica (metge d'Administració Sanitària i Salut Pública del Centre de Salut Pública de Dénia). 

“Hem creat esta Unitat per a poder treballar en sinergia i col·laboració entre els professionals de l'esport i els professionals de salut amb l'únic objectiu de millorar la qualitat de vida dels usuaris que realitzen el programa”, ha explicat Adrián Cabrera, regidor d'Esports. 

Qui pot optar al programa En Moviment

Este programa està enfocat a persones d'entre 60 i 75 anys que patixen malalties cròniques (HTA, DM, Dislipèmia…), tenen pluripatologies i/o patixen soledat no desitjada. 

Els professionals sanitaris del Centre de Salut de Benissa seran els que determinen el perfil que complisca els requisits i, a continuació, seran derivats, a través de la UAEF, als professionals de l'activitat física de l'Ajuntament de Benissa per a iniciar el pla d'exercici físic que es realitzarà de manera grupal o individual segons la valoració individual de cada cas. 

 

Benissa en moviment

 

“Sabem que l'esport millora la salut i la qualitat de vida de les persones i, per això, és tan important el programa En Moviment que permetrà realitzar exercici supervisat per professionals de l'activitat física a persones majors amb malalties cròniques”, ha explicat Raquel Oltra, regidora de Sanitat i Gent gran. 

 

El programa, que començarà a l'abril i tindrà una duració de sis mesos, serà completament gratuït per als usuaris que es deriven del Centre de Salut de Benissa.