Els quatre millors plans per a gaudir de la Pasqua a l'aire lliure a Benissa

• L'ajuntament presenta el programa ‘Viu la Pasqua 2021’ amb una oferta adaptada a la situació epidemiològica.
• Arturo Poquet: “Ens hauria agradat incorporar esdeveniments musicals, actuacions teatrals i més activitats al carrer però hem de continuar sent molt prudents”.
• Jorge Ivars: “Els espais naturals i el nostre centre històric són la millor carta de presentació de Benissa”.

Afortunadament aquestes vacances de Setmana Santa no ens tocarà viure-les tancats a les nostres cases com va succeir fa exactament un any a causa de la pandèmia provocada per la crisi de la Covid-19. Així i tot, hem de continuar convivint amb importants restriccions marcades per les autoritats sanitàries que han obligat l'Ajuntament de Benissa a dissenyar la seua proposta d'oci per a la setmana de Pasqua fixant el focus en les bondats que ofereix el municipi per la seua pròpia realitat geogràfica, històrica i cultural. Un encantador centre tradicional, paradisíaques platges i cales, el passeig litoral i la serra de Bèrnia seran part de l'oferta del programa ‘Viu la Pasqua 2021’ que hui ha presentat l'alcalde de la localitat, Arturo Poquet i el regidor de Turisme, Jorge Ivars.
Després de diverses setmanes de planificació de les diferents actuacions, finalment s'ha acabat configurant calendari sobre quatre elements: medieval, gastronomia, naturalesa i jocs tradicionals. Pel que fa a la Benissa medieval, s'han organitzat unes visites guiades per a les quals serà necessari inscriure's els dies 3 i 10 d'abril. També s'ofereix una ampliació d'horaris dels museus i espais culturals, així com de l'església. En la proposta gastronòmica participaran huit bars i restaurants del municipi entre l'1 i 12 d'abril. Tortilla vaga de gamba amb bleda y su suquet, coca del Forner de cebolla y foie o de mullaor de tocilao, embotits típics de Benissa o pilotes de putxero, són alguns dels plats que apareixeran en els menús el preu dels quals rondarà els 20€.
La proposta d'esport a l'aire lliure ens convida a gaudir de tots els espais naturals del municipi; de la mar i de la muntanya, però especialment del passeig ecològic amb una visita guiada el dia 5 d'abril a les 11.00 h.
Finalment, el fullet informatiu preparat pel departament tècnic de Turisme i l'àrea de Comunicació ens proposa fer un viatge a la nostra infància, recuperant jocs tradicionals de la zona com el ‘sambori’ o el ‘marro’. L'alcalde, Arturo Poquet ha destacat l'esforç del consistori per mantindre vives les activitats pesqueres malgrat la conjuntura. No obstant això, ha assenyalat: “ens hauria agradat incorporar esdeveniments musicals, actuacions teatrals i més activitats al carrer però hem de continuar sent molt prudents”. Per part seua, el responsable de Turisme, Ivars, ha fet referència a la responsabilitat que tenen les administracions públiques de contribuir a la promoció del destí per a “socórrer” al teixit econòmic dels municipis. Segons ha declarat “per a nosaltres és bastant més fàcil perquè els espais naturals i el nostre centre històric són la millor carta de presentació de Benissa”.
A més, la regidoria de Joventut i Infància també ha creat el seu propi programa d'activitats dirigit exclusivament als més xicotets de la casa. Els dies 1,6,7,8 i 9 d'abril des de les 9.00 fins a les 14.00 hores podran gaudir d'excursions pel poble, activitats d'orientació, jocs tradicionals, disfresses, etc. Per a inscriure's serà necessari fer-ho de manera en línia entre el 23 i el 30 de març i costarà solament 20 €, ja que l'ajuntament sufragarà prop del 70% de l'activitat.