El Pla Resistir destinarà 445.407 € a autònoms i microempreses de Benissa

• L'Ajuntament de Benissa s'ha adherit hui mateix a una acció global d'ajuda a la qual haurà de destinar 67.000 €.
• La quantitat restant la finançarà la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant respectivament amb un 62,5% i un 22,5%, la qual cosa representa aproximadament 278.000 i 100.000 euros.

L'Ajuntament de Benissa s'adhereix al Pla Resisteix impulsat per la Generalitat Valenciana aportant un 15% de total, la qual cosa suposarà al voltant de 67.000 euros de les arques municipals, mentre que la pròpia institució valenciana assumirà uns 278.000 € que representarà el 62,5% i la Diputació d'Alacant al voltant de 100.000 € sent aquesta xifra un 22,5% del global. Una actuació d'ajuda econòmica que es va publicar en el DOGV fa uns dies i que previsiblement es puga fer efectiva abans de l'arribada de l'estiu. El decret, que en el seu conjunt té previst injectar 160 milions d'euros al teixit econòmic del territori valencià, preveu ajudes directes a autònoms i microempreses d'activitats hoteleres, allotjaments turístics, restaurants, posats de menjar, agències de viatges, organització d'esdeveniments i gimnasos entre altres. El programa oferirà 2.000 € a totes les empreses que es podran veure incrementats en 200 € per cada empleat addicional.
Per a poder concórrer a aquest pla serà necessari tindre donada d'alta l'empresa a data 31 de desembre i es cobriran despeses des del mes d'abril del 2020. La quantia que rebrà cada beneficiari podrà arribar a un màxim de 10.000 euros. La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret. Aquesta compatibilitat estarà condicionada en què l'import de les ajudes, aïlladament o en concurrència amb unes altres, no supere el cost de l'activitat subvencionada.
La regidora de Comerç, Isabel Bou, que a més de desenvolupar la labor municipal continua mantenint la seua activitat empresarial al poble, ha reconegut que es tracta d'un important suport al motor econòmic dels municipis. En les seues declaracions ha aprofitat per a avançar que “des de la delegació de Comerç AFIC-CREAMA treballaran amb màxima diligència i agilitat per a tramitar les ajudes i que la gent puga cobrar al més prompte possible”.
Per part seua, l'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, ha volgut remarcar la importància que l'administració pública i l'empresa privada parlen cara a cara, es miren als ulls i vagen de la mà en una situació tan complicada com aquesta. Segons ha dit Poquet: “és moment de fer costat al nostre teixit econòmic sense fissures i amb el convenciment que l'única manera d'eixir d'aquesta crisi és amb el privat i el públic col·laborant”. Per a tancar la seua intervenció, el màxim responsable municipal ha aprofitat per a llançar un contundent missatge al govern central: “No podem exigir-li a la gent que baixe la persiana i que continue pagant els seus impostos amb normalitat. És urgent que es prenguen mesures en aquesta direcció”.