Obert el termini per a sol·licitar les ajudes a empreses i autònoms

• 425.000 euros que s'encarregarà de gestionar l'àrea de Comerç AFIC-CREAMA.
• La Diputació d'Alacant aporta 50.043 euros en forma de subvenció.
• Segons les bases podran ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques legalment constituïdes.

Benissa obri el termini perquè empreses i autònoms puguen iniciar el tràmit de sol·licitud de les ajudes aprovades en el ple del passat mes de juny. Els tràmits es podran fer de manera senzilla a través de la seu electrònica del consistori o de manera presencial, les persones no obligades, en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Una subvenció dotada amb 425.000 euros que es finançarà amb càrrec a aplicacions pressupostàries municipals i a una subvenció superior als 50.000 euros de la Diputació d'Alacant.
La quantia de les ajudes es distribuirà depenent de diferents factors d'ingerència de la crisi sanitària del COVID-19. Un màxim 600 euros per a aquelles que l'activitat s'haja vist afectada pel tancament de l'establiment amb el decret de l'estat d'alarma, 450 euros per a les quals no havent-se vist afectades pel tancament, la seua facturació s'hi haja reduït en un 75% en relació amb la mitjana efectuada en el semestre natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma o en cas de no portar d'alta els 6 mesos naturals exigits per a acreditar la reducció dels ingressos durant el període d'alta. I un màxim de 300 euros per a aquelles que, en una situació idèntica al cas anterior, la seua facturació haja caigut entre el 50% i el 74,99%.
Els beneficiaris podran usar l'ajuda per a sufragar despeses corrents com el lloguer del local, publicitat o subministraments d'energia entre altres, i despeses de capital com a amortització de préstecs.
En el BOP del 26 d'agost es va publicar la convocatòria de les ajudes i les empreses tenen 15 dies hàbils per a poder presentar les sol·licituds.
Per a resoldre qualsevol dubte en relació a les sol·licituds, es podrà contactar amb l'agència AFIC-CREAMA a través del telèfon 965732100 i el mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.