El ple municipal aprova dos projectes per al poble i un per a la zona costa

• Més d'un milió dos-cents mil euros per a tres projectes que previsiblement estaran executats abans del final de mandat.
• Remodelació de la pista d'atletisme i zona esportiva, condicionament de l'àrea recreativa de Beniver i ampliació de l'àrea administrativa de l'ajuntament en la zona costa.
• Arturo Poquet: “Es tracta de tres projectes que agradaran a tota la ciutadania i ens serviran per a continuar desenvolupant el nostre municipi”.

El ple ordinari del mes de juliol ha servit per a aprovar, amb els vots a favor de PP i CIBE, l'abstenció de PSOE i Compromís i el vot en contra de Reiniciem, la iniciació i impuls dels tres projectes presentats per l'equip de govern que seran inclosos dins del pla d'inversions i finançament d'infraestructures de la Diputació d'Alacant 2020-2023 (PLANIFICA). L'Ajuntament de Benissa té prevista la remodelació de la pista d'atletisme i la zona esportiva, el condicionament de l'àrea recreativa de Beniver i l'ampliació de l'espai administratiu del consistori en la zona costa.
Una vegada aprovats pel ple s'enviaran a l'òrgan competent del govern provincial per al seu vistiplau i posterior licitació. L'import total de totes les obres ascendeix a 1.265.237,22 euros, distribuïts en 710.000 per a les instal·lacions esportives, 315.000 per a la zona recreativa i berenador de Beniver i més de 200.000 per al projecte de la costa. De la licitació del primer s'encarregarà la Diputació d'Alacant per la grandària del muntant, mentre que els dos restants seran competència de l'àrea de contractació de Benissa. De la totalitat de les quanties, 822.000 euros els haurà d'assumir l'ens provincial i els restants 450.000 aniran a càrrec de l'ajuntament.
L'alcalde, Arturo Poquet, ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions per a continuar amb l'impuls inversor de Benissa en els pròxims anys. Poquet ha dit que “es tracta de tres projectes que agradaran a tota la ciutadania i ens serviran per a continuar desenvolupant el nostre municipi”. En relació a la reforma i ampliació de l'espai administratiu de la zona costanera ha recordat que “naix del compromís del seu govern amb les persones que viuen en la costa”. Per part seua, l'àrea recreativa de Beniver és una iniciativa nova que inclourà un pàrquing, zona lúdica amb barbacoes i lavabos, un parc infantil i tres pistes de petanca. Pel que fa a la pista d'atletisme ha manifestat que “és una demanda històrica dels esportistes a Benissa i no podem defraudar-los”. La proposta consisteix en una remodelació de la instal·lació existent adaptada a la demanda actual, la normativa i les necessitats dels usuaris. Entre les actuacions concretes es pot destacar la construcció d'uns vestuaris equipats, la instal·lació de seients de polipropilé en les graderies de formigó, l'ampliació de la pista d'atletisme i la renovació del paviment, així com la millora de la xarxa elèctrica i de sanejament. A més, està prevista la incorporació d'un ‘pump-track’ per als amants de les bicicletes.