Arturo Poquet: “La conversió en zona de vianants de la plaça serà un procés consensuat amb tota la societat de Benissa”

• Reunió amb comerciants i hostalers per a arribar a punts de trobada sobre el procés de conversió en zona de vianants del centre de Benissa.
• L'alcalde ha agraït les propostes i s'ha compromés a abordar-les i a tindre-les en compte.

Arturo Poquet i Isabel Bou, alcalde i regidora de Comerç respectivament, es van reunir ahir a les quatre de la vesprada amb un nombrós grup de representants del sector de l'hostaleria i el comerç de Benissa que es veuran afectats directa o indirectament per les mesures de conversió en zona de vianants progressiva que està desenvolupant l'actual govern municipal. A la trobada també va assistir el cap de la Policia Local.
I és que, la crisi sanitària ha permés a molts dirigents polítics trobar un context favorable per a anar construint de manera gradual espais públics més amables per al vianant. Una mesura que sens dubte afavoreix tant al sector comercial com a l'hostaler i, pel seu lloc, a la ciutadania en el seu conjunt. “Protagonisme perquè les persones puguen fer les seues compres, consumir i interactuar de manera més atractiva és la millor estratègia per a dinamitzar el nostre comerç i hostaleria” ha dit Arturo Poquet durant la part explicativa de la trobada en el qual s'ha tractat de buscar equilibris per a afavorir a tots els àmbits econòmics implicats. La reunió, que ha durat prop d'una hora, ha servit perquè les persones assistents pogueren exposar els seus dubtes i inquietuds sobre la conversió en zona de vianants de la plaça Rei Jaume I i el seu entorn.
Poquet, màxim responsable municipal, ha recalcat la necessitat de fer pedagogia sobre els aspectes positius d'aquesta nova mesura, al·ludint a estudis i investigacions que demostren casos d'èxit en altres municipis de similars característiques en els quals la conversió en zona de vianants ha sigut altament positiva per al teixit econòmic del poble. A més, ha recordat que “no existeixen problemes d'aparcament, ja que a solo uns pocs minuts hi ha diversos pàrquings públics que poden albergar un bon nombre de vehicles”.
En qualsevol cas, ha conclòs l'alcalde dient que “la conversió en zona de vianants de la plaça serà un procés consensuat amb tota la societat benissera”. A més, ha agraït les propostes i s'ha compromés a abordar-les i a tindre-les en compte.
Ahir va ser el torn de comerciants i hostalers i en les pròximes setmanes es realitzaran reunions amb els veïns i altres grups d'interés.