Benissa Impuls premiarà al seu personal amb un incentiu pel servei prestat durant la crisi

• La mercantil pública ha adoptat mesures organitzatives, tècniques i de protecció individual de tota la plantilla.
• Arturo Poquet: “Es tracta d'un merescut reconeixement a un esforç addicional de tot el personal de Benissa Impuls”.
• Isidor Mollà: “Ens hem centrat en protegir al personal més sensible i a incentivar a aquells que es troben en primera línia”.


L'empresa pública de serveis de neteja i manteniment, Benissa Impuls, acaba d'elaborar un pla de continuïtat derivat de l'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària que està assotant a tot el territori nacional. En el document es descriuen totes les mesures implementades per l'equip directiu per a, fonamentalment, garantir la seguretat de tots els empleats i empleades municipals. L'aplicació ha sigut progressiva al llarg de les passades setmanes, però va tindre una primera fase en la qual es van veure obligats a desenvolupar una important reestructuració de les àrees, horaris i tasques. Tenint en compte l'escenari en el qual ens trobem, des del minut un, la prioritat tant dels responsables de l'empresa pública, com del regidor delegat, Isdor Mollà i l'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, ha sigut la de prioritzar la salut de les persones treballadores. Aquells llocs que per la seua naturalesa podien desenvolupar les seues competències des de casa, ho fan de manera telemàtica i els que ineludiblement havien de fer-ho de manera presencial, compten amb extraordinàries mesures de seguretat.
En la segona fase d'implementació descrita en el citat document s'expliquen algunes mesures addicionals com la informació contínua als treballadors, la dotació de noves EPI’s o l'increment de les mesures de desinfecció i neteja de maquinària, entre altres. A més, l'empresa ha agilitat els tràmits perquè les autoritats sanitàries, d'acord amb la normativa aplicable, donaren la baixa a totes aquelles persones que per la seua situació d'especial vulnerabilitat estaven exposades a un major risc. El text també explica les mesures de flexibilització del temps de treball amb l'objectiu d'evitar la sobreexposició i el possible contagi. Però la iniciativa que més ha cridat l'atenció en l'informe, ha sigut la que planteja premiar al personal amb un incentiu que permeta retribuir l'especial dedicació i el compromís en aquests difícils moments. La quantia, encara per determinar, tindrà un caràcter lineal i es fixarà al llarg de les pròximes setmanes.
El regidor delegat, Isidor Mollà, ha manifestat que “ens hem centrat en protegir al personal emprat més sensible i a incentivar a aquells que es troben en primera línia”. Així mateix, el primer tinent d'alcalde ha volgut destacar el paper fonamental que estan jugant els serveis de neteja en aquests moments. Per part seua, Arturo Poquet, ha reconegut sentir-se “molt orgullós de comptar amb una empresa com Benissa Impuls en aquests moments”, al que ha afegit “tant l'equip directiu com el personal tècnic han sigut capaços d'adaptar el treball sense menyscabar el servei”. Ha tancat la seua intervenció declarant que “aquest incentiu és un merescut reconeixement a l'esforç addicional que estan realitzant”.