Benissa s'ompli de “merda” per a conscienciar sobre la recollida de femta

  

Amb aquesta original acció l'ajuntament pretén generar “publicity”.
•    La recollida de femta costa a l'ajuntament prop de 35.000 € per mandat.
•    Arturo Poquet: “Una de les nostres principals preocupacions des que arribem al govern és mantindre el poble net”.
•    Isabel Bou: “BenissaNeta és un projecte global amb el qual pretenem conscienciar als benissers i benisseres”.


“Hui és un dia de merda” ha sigut el lema triat per l'Ajuntament de Benissa per a l'original campanya publicitària amb la qual pretenen conscienciar a la ciutadania sobre la recollida de femta de les seues mascotes. El poble ha començat el dia hui amb més de “300 cacas de gos” distribuïdes per diferents punts del municipi. La femta utilitzada per a aquesta creativa acció de màrqueting han sigut fabricades de manera artesanal amb material reutilitzat i respectuós amb el medi ambient. Una empresa local s'ha encarregat de l'elaboració d'aquestes.
Pocs minuts després que els primers raigs de sol es deixaren veure en el municipi de Benissa, el carrer La Puríssima, carrer Sant Pere, la plaça Jaume I i els carrers empedrats del centre històric ja anunciaven que “hui seria un dia de merda”. I és que el consistori no sols ha distribuït la femta, sinó que a més ha col·locat un cridaner adhesiu davall de cadascuna amb la pretensió que es queden en el paviment durant diverses setmanes. En la part superior de l'adhesiu es descobreix el nou logo de BenissaNeta que s'emprarà com a capçalera d'una sèrie de projectes més amplis de sensibilització sobre la neteja i adequació del municipi.
La iniciativa sorgeix des de l'àrea d'alcaldia en col·laboració amb el departament de sanitat i la mercantil Benissa Impuls. Després de detectar el problema d'augment de femta en la via pública, l'ajuntament va decidir emprendre diferents actuacions. D'una banda, activar la campanya de comunicació per a incidir directament sobre la conscienciació dels veïns, i d'altra banda, adherir-se a l'ordenança de SUMA per a fer efectives importants sancions als amos que no recullen les deposicions de les seues mascotes. Un informe elaborat pels tècnics municipals revela que el consistori gasta prop de 35.000 euros cada legislatura en la neteja de la femta. 
La regidora de sanitat, Isabel Bou, competent en qüestions de salut pública, ha recalcat la importància de respectar tots els espais públics. “Benissa és de tots els veïns i veïnes i hem de cuidar-la com si fora la nostra pròpia casa”. Al que ha volgut afegir: “BenissaNeta és un projecte global amb diferents accions de conscienciació”.
Per part seua, l'alcalde, Arturo Poquet, ha valorat de manera molt positiva aquesta iniciativa municipal ja que segons ha assenyalat: “des que arribem al govern una de les nostres principals preocupacions ha sigut la de mantindre el poble net”.