‘Acompanyament en la Lectura’ el nou voluntariat a Benissa per incrementar el rendiment escolar dels infants i l’autoconfiança

Des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Benissa, junt amb la col·laboració de La Caixa, s’està gestionant el voluntariat “Acompanyament a la Lectura”.

Aquest programa té com a objectiu acompanyar en la lectura a xiquets i xiquetes entre 9 i 12 anys per tal d’incrementar el rendiment escolar dels infants mitjançant la millora de la seua comprensió lectora. També tracta de reforçar l'autoconfiança a través de la lectura i les habilitats socials amb les persones voluntàries.

‘L’acompanyament a la lectura’ és un voluntariat, encara obert per a aquelles persones interessades, on els voluntaris i voluntàries tracten d’estimular i exercitar aspectes cognitius que milloren l’atenció, la memòria, la creativitat o la imaginació. Així mateix, també és interessant el fet de descobrir als infants l’hàbit i el plaer de la lectura.

Per a dur endavant aquest projecte, la Biblioteca Municipal Bernat Capó posa a la disposició dels voluntaris l’espai perquè es realitzen les sessions de lectura, una hora per setmana fins a acabar el curs escolar. Cal destacar, que per a dur endavant aquest voluntariat, s’utilitza una metodologia individual en la qual cada infant treballa amb un voluntari o voluntària.

Totes aquelles persones que vulguen fer-se voluntàries del programa ‘Acompanyament en la Lectura’ poden sol·licitar informació en les oficines de Serveis Socials de Benissa o telefonant al 965 731 197.

Manuel Juan, Regidor de Serveis Social, destaca la importància de programes com aquest, per a evidenciar que els Serveis Socials no són només ajudes que es gestionen, sinó que també hi ha una tasca de seguiment de les necessitats reals i concretes de les persones. Així mateix, explica que “Amb el programa ‘Acompanyament a la Lectura’ tractem amb menors què gràcies a la col·laboració de voluntaris, dels quals ens trobem molt agraïts, veuran millorat el seu rendiment escolar i el que és més important, la seua autoestima i habilitats socials”.