El ‘Bus de la Llengua’ arriba a Benissa aquest cap de setmana

bus llengua2 w

 

El ‘Bus de la Llengua’, que forma part de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua‘, vindrà a Benissa el dissabte 20 i el dilluns 22 d’octubre. Una activitat més, dins dels actes commemoratius del 9 d’Octubre que organitza l’Ajuntament de Benissa, per a promocionar l’ús social de la llengua a través de cinc tallers que uneixen l’aspecte didàctic amb el lúdic i construir així ponts entre les diferents localitats i connectar els valencians i valencianes de totes les comarques.

L’autobús comptarà amb la presència de dues monitores encarregades de fer els tallers dissenyats per dinamitzar les visites, tant per a públic en general, el dissabte 20; com per als centres educatius, l’alumnat dels quals vindrà dilluns 22, en què es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos.

L’horari del bus, que aparcarà al passeig Dolores Piera, serà el dissabte 20, de 12 h a 14 h i de 16 h a 20 h, obert per al públic en general; i el dilluns 22, en horari lectiu, on acudirà l’alumnat dels CEIP Manuel Bru i Pare Melchor i de l’IES Josep Iborra de Benissa. En cas que les condicions meteorològiques impediren fer els tallers a l’aire lliure, està previst que es facen al Casal Jove.

Entre els tallers ofertats està ‘Una de quatre’, en el qual els participants concursaran per equips per demostrar els coneixements que tenen relacionats amb el nostre territori, o el concurs, també per equips de ‘L’alfaruleta’, dirigit a totes les edats, en què un dau determinarà una categoria, com ara ‘menjar’ o ‘aliment’, de la qual hauran de buscar paraules que comencen per la lletra que marcarà una ruleta alfabètica, que faran girar els participants. El altres tallers són ’A la moda’, ‘El conte volador’ i ‘Paraules esteses’.

L’autobús també comptarà amb materials de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua ‘, i en total es repartiran samarretes, bosses, xapes i llapis per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.