La caldera de biomassa també climatitzarà l’spa de la Piscina Municipal, generant un estalvi de 1500 € al mes

Spa piscina Benissa w

 

Una nova actuació sobre la Piscina Municipal permetrà aplicar un substancial estalvi en el cost energètic generat per aquesta instal·lació. En aquesta ocasió, la recent instal·lació d'una caldera de biomassa capaç de condicionar i climatitzar els dos gots de les piscines, permetrà ara, amb una xicoteta inversió i després de l'estudi corresponent, estalviar una xifra aproximada de 1500 euros al mes destinats fins al moment a la climatització de l’spa.

Cal recordar que, des de fa anys, les instal·lacions de la piscina compten amb un spa o banyera d’hidromassatge, climatitzada mitjançant resistència elèctrica, amb una potència de 15 kW, la qual cosa suposa que el manteniment diari d'aquesta instal·lació en òptimes condicions genera un consum elèctric diari calculat de 52,41 euros. Després d'analitzar aquesta instal·lació, els tècnics municipals han proposat la realització d'una actuació que permeta una solució energètica eficient. Aquesta actuació consisteix en l'eliminació de la costosa resistència elèctrica i la seua substitució per l'ús en el spa de l'aigua calenta generada per la caldera de biomassa instal·lada fa només uns mesos.

Aquesta caldera va suposar una despesa de 121.020 euros, subvencionada per l’IVACE en 45.212 €. La incorporació d'aquesta tecnologia capdavantera per a l'escalfament de la superfície suposa un important estalvi a mitjà termini pel menor consum energètic que suportaran les instal·lacions de la piscina, com és el cas d’aquests 1500 € mensuals.

La inversió necessària per a la realització d'aquesta actuació ha sigut calculada en una mica més de 2000 €, la qual cosa suposa que l'actuació quedarà amortitzada en menys de dos mesos després de realitzar-se. Amb la instal·lació d'aquest nou sistema de calefacció en l’spa, la Piscina Municipal queda condicionada com un dels edificis més sostenibles del nostre municipi.

En paraules d'Abel Cardona, alcalde de Benissa, resulta important assenyalar com l'estudi d'aquest tipus d'actuacions està permetent aconseguir importants estalvis econòmics i energètics, la qual cosa es tradueix en una millora de serveis i una important actuació mediambiental.

Gestionada per Benissa Impuls, la Piscina Municipal ha experimentat en els últims mesos una important transformació: cal destacar que a aquestes actuacions s'uneix la millora i ampliació de serveis com la instal·lació d'una plataforma elevadora que ha facilitat l'accessibilitat i ús de les instal·lacions a persones amb alguna discapacitat o la renovació de màquines al gimnàs, a més de la ja esmentada instal·lació de la caldera de biomassa.